Boek the Party

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/12/2018
20:00 - 23:00

Locatie
Bibliotheek Doetinchem

Categorieën Geen Categorieën


Wouke van Scherrenburg stelt ook nu weer op geheel eigen wijze bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek. Met haar brede kennis, haar gevatheid en humor zal ze de gasten interviewen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
De gasten van deze aflevering: Julia Wouters en Murat Isik en Peter Middendorp. De muziek wordt deze avond verzorgd door Tim Ebbers uit Groenlo.

Boek the Party staat garant voor een avond vol energie, humor, muziek en flair.

De gasten:
Julia Wouters kent de Nederlandse politiek door en door. Zij is politicoloog en was twaalf jaar lang de rechterhand van Lodewijk Asscher als zijn politiek adviseur en speechschrijver. Ze heeft uitgebreide ervaring opgedaan in zowel de lokale als de landelijke politiek. Daarvoor werkte ze als journaliste en als parlementair verslaggever bij verschillende actualiteitenprogramma’s. Het teleurstellende aantal vrouwen in de politiek deed haar besluiten in een boek op zoek te gaan naar de oorzaken en oplossingen. September 2018 verschijnt De Zijkant van de Macht bij uitgeverij Balans.

Murat Isik is een Nederlandse schrijver en jurist van Zaza-Turkse afkomst. Işık studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en San Francisco State University. Zijn eerste prijs kwam voor zijn korte verhaal ‘De purperen citroen’ tijdens de juni Kunstmaand van 2007. Dit verhaal is door regisseur Thomas Bijsterbosch vertaald in een theaterstuk. In 2011 kreeg hij de El Hizjra Literatuurprijs voor het korte verhaal ‘De laatste reis’. In 2012 kwam zijn eerste roman uit; ‘Verloren Grond’, waarvoor hij de Bronzen Uil Publieksprijs kreeg. Verloren Grond vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. In 2017 kwam zijn tweede roman uit: Wees Onzichtbaar. Dit verhaal speelt zich af in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer, waar Işık is opgegroeid. Deze roman werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018 en de Libris Literatuur Prijs 2018. In juni 2018 werd bekend dat Isik de auteur zal zijn van het Boekenweekessay 2019.

Peter Middendorp (1971) brak in 2014 door met Vertrouwd voordelig, een aangrijpende, humoristische roman over zijn jeugd in een Blokker-winkel in Emmen. De roman werd met sterren begroet in de kritiek, en er werden meer dan 15.000 exemplaren van verkocht. Hij kwam op de longlist van de Libris Literatuurprijs en werd bekroond met de Groninger Boekenprijs.
Sinds 2012 is Middendorp columnist bij de Volkskrant.

De muziek wordt deze avond verzorgd door Tim Ebbers:
Tim speelde in de jaren 90 van de vorige eeuw in de band De Gracht en ze stonden in diverse radio- en tv-programma’s zoals De Heeren van Amstel live, Spijkers met koppen, AVRO’s muziekmozaïek en BNN Live.
Gitaarspelen en zingen is zijn passie maar ook percussie en de basgitaar gaat hij niet uit de weg.
De laatste jaren is hij op muzikaal terrein vooral actief in huiskamersettings, solo of met één of meerdere muzikanten.